4 - 5

Buren JO12-1JM

4e klasse 19

26 september 2020 10:30

De voorbereiding van deze wedstrijd begon dit keer al op vrijdagavond. Een deel van de selectie had zich aangemeld voor een freestyle clinic van niemand minder dan Laura Dekker. Zij is Nederlands en Europees kampioen freestyle voetbal. Met de nodige trucjes in de tas kon het vandaag eigenlijk niet meer mis gaan.

We begonnen met omkleden al in Buren ondanks dat we een uitwedstrijd hadden. De jaarlijkse teamfoto moest gemaakt worden en dat doe je natuurlijk niet op het complex van de tegenstander.

Helaas moest Gwen zich vanmorgen vanwege ziekte afmelden, dus de foto is niet compleet. Desondanks zijn de heren en dame toch op de foto gegaan. Volgende week maken we er gewoon nog een.

Omgekleed en wel gingen we in de auto over de dijk richting Tricht. Op weg richting het mooie sportpark Crayenstein en de gezellige kantine van VV Tricht. Aangekomen in Tricht werden we door het kantinepersoneel hartelijk ontvangen. Dit bleek later echter schone schijn te zijn ;)

Na in de kleedkamer de opstelling besproken te hebben en de tactiek gingen we richting het 4e veld voor de wedstrijd. We zaten krap in de wissels omdat Gwen er niet bij was en Dylano nog niet helemaal hersteld was van zijn eerdere val met BMX. Ondanks dat was hij er wel bij en bij hoge nood hadden we dus in ieder geval 1 wissel.

Vlak voor de wedstrijd bleek de tegenstander een speler tekort te komen en zodoende begonnen we met 7 tegen 7 en dus met 2 wissels. Stijn begon ook in de wissel. Milan uiteraard op goal. Achterin de bikkels Maura, Mads en Ties. Op het middenveld de baltovenaars Sven en Niels en voorin onze supersnelle spits: Cian.

Onder het toeziend oog van alle opa's, oma's en ander publiek wat er was komen opdagen begonnen we zeer sterk aan de wedstrijd en al snel hadden we de overhand. Al na 5 minuten opende Niels de score. Van Tricht hadden we weinig te duchten op dat moment. Alleen de Trichtse spits wist het onze verdedigers af en toe lastig te maken, maar hij zat voorlopig nog in de zak bij Maura en anders wel bij Mads. (naast Willy)

Na een klein kwartier won Cian een duel bij de middenlijn en ging hij op avontuur. Hij speelde drie tegenstanders uit alvorens hij met LINKS! de bal prachtig binnenschoot. Wat een actie.

Na een goede pass van Ties wist Niels de score verder op te tillen naar 0-3.  Met nog een ruime 5 minuten tot de rust leek dit varkentje gewassen. We kregen nog een aantal kansen maar het was Tricht die wat terug deed. En vlak voor rust maakte ze zelfs de aansluitingstreffer.

Met een minimale voorsprong zochten we de kleedkamer op. In de kleedkamer bleek dat Tricht het psychologische spelletje uitstekend beheerst, tot en met het kantinepersoneel aan toe. Er was geen drinken in de kleedkamer. We lieten ons niet van de wijs brengen en dronken de kraan leeg.

Tricht zou de 2e helft weer compleet zijn dus we gingen weer met 8 man spelen. Dylano bleef achter de hand. De spelers waren het erover eens dat we deze wedstrijd konden winnen mits we 100% zouden geven. Want zodra we dat niet zouden doen dan wisten we dat Tricht daar van zou kunnen profiteren.

In de tweede helft begonnen we weer goed, maar de 8e speler van Tricht was een goede en we kregen het toch moeilijk in de verdediging. Onze aanvallers kwamen er nog steeds gevaarlijk uit, maar de wedstrijd was gelijkwaardiger dan in de eerste helft.

Uiteindelijk was het Tricht die de gelijkmaker scoorde.  Daarna kregen we een vrije trap op redelijke afstand van de goal. Dat was een mooie kans, want wij hebben een specialist. Maura ging erachter staan, maar de bal ging helaas over.

Iets later weer een vrije trap op bijna dezelfde positie. Weer ging Maura erachter staan. Waar de eerste nog over ging, was deze een streep richting de goal van Tricht. Vlak voor de lijn kwam de bal tegen de rug van een speler van Tricht. Niels was attent en wist de rebound te scoren. 3-4.

Direct daarna kregen we nog een paar goede kansen maar Niels en Stijn misten helaas. Tricht rook hun kans en ging steeds meer druk zetten op onze verdediging. Met Sven als extra slot op de deur probeerden we de overwinning binnen te halen.

Helaas viel de gelijkmaker toch nog, een knap schot van Tricht vloog erin, Milan kon er niet bij.  Met inmiddels Dylano binnen de lijnen voor de moegestreden Cian gingen we op zoek naar de overwinning. Achterin ging het slot erop. Mads, Ties en Maura knokten voor wat ze waard waren. Sven werkte zich een slag in de rondte en de Stijn, Niels en Dylano deden hun uiterste best om nog een goal te maken.

Die inzet werd beloond. Een achterbal van Tricht werd door Stijn goed geblokt, Niels pikte de bal op en schoot hem binnen.

We hadden de voorsprong weer terug.

Het werd nog even billenknijpen want Tricht probeerde vanalles om de gelijkmaker te scoren. Gelukkig wist Milan in de allerlaatse minuut een goed schot nog over de lat te tikken waardoor de winst voor ons was.

Wat een spannende wedstrijd met twee gelijke ploegen maar dankzij het harde werken hebben de toppers van JO12 deze over de streep getrokken.

Volgende week spelen we thuis tegen Wadenoijen.