6 maart 2010 14:30

Scheidsrechter

KNVB scheidsrechter

6 Maart                                                     Buren A1 – Haaften A1

Na een maand lang geen wedstrijd gespeeld te hebben, konden we eindelijk weer aan de bak. Haaften was de tegenstander. Doordat de vorige wedstrijd tegen hun uit de hand was gelopen, hadden we nu een officiële KNVB- scheidsrechter. We konden gelukkig beschikken over bijna het hele team. Ook bijna iedereen had twee keer getraind dus de aanloop naar de wedstrijd was goed. Ook het weer en het veld waren perfect. We hadden van Jan de opdracht gekregen gelijk druk te zetten en de wind in ons voordeel te kiezen. Het bleek niet helemaal goed uit te pakken, want binnen 8 minuten stonden we al met 0-2 achter. Het niet goed opletten en te makkelijk voorbij gespeeld worden waren de oorzaken. Na een kwartier herpakten we ons en kregen een paar kleine kansjes die er niet ingingen. Vlak voor rust kwamen we op 1-2 door een goede pass van Tommy op Douwe die hem afmaakte. Ook kregen we een makkelijk gegeven gele kaart. Thom ging twee keer hard in, maar wel twee keer op de bal. Na rust gingen we op jacht naar de gelijkmaker. Doordat we vol geconcentreerd waren op de aanval kreeg Haaften een paar hele goede kansen. Gelukkig lette Wouter op en pakte een paar keer de bal goed. Het ging bij ons allemaal fout op het middenveld, dat of overgeslagen werd, of zelf de bal verspeelde en niet meer kon herstellen. Maar de verdediging stond aardig dicht en hield aardig wat tegen. We gingen steeds meer druk zetten en dat leidde voor hun ook op een gele kaart, die eigenlijk donkerrood had moeten zijn. Douwe werd nadat hij een speler voorbij had gespeeld dwars door midden geschopt door een verdediger, maar de scheidsrechter zag er slecht geel in. In de laatste 6 minuten vergooiden we de hele wedstrijd. Ze kwamen op 1-3 en liepen er daarna wel heel gemakkelijk overheen met de 1-4 en 1-5. We hadden het niet verdient om met zulke cijfers te verliezen, maar ja…dat is voetbal. Op naar de volgende wedstrijd. Dat we die dan maar weer mogen winnen.