Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

21 maart 2010 14:30

SCR - Buren (4-1) 21 maart 2010

Als eerste moet ik zeggen dat SCR verdiend gewonnen heeft maar wat daar ook bij gezegd moet worden is dat ik na vandaag weet waar de ''tactiek'' de lange bal is uitgevonden.

Het 1e half uur was voor Buren die SCR geen schijn van kans gaf door mooi combinatie spel en elke keer een nieuwe aanval op te bouwen. Helaas werden deze niet verzilverd. Na 12 minuten kreeg Buren een vrije trap rond de 20 meter. Senaid Jukic stond erachter en schoot hard op doel, deze werd van richting verandert in de muur en de keeper was kansloos. Zo stond Buren verdiend 1-0 voor.
Toen in de 43e minuut kwam de onverwachte 1-1. Na de zoveelste lange bal viel die wel goed bij Toon Nieuwenhuizen, waar Buren wist dat die het gevaarlijkst voorin was en alleen hem hoefde uit te schakelen. Dit werd niet goed gedaan en zo werd het 1-1. Zelfs in de 45e minuut werd het nog 2-1 voor SCR. Er was wel een buitenspelval en overtreding op keeper Wesley Broekhuizen voor nodig. Dit was toch de nekslag ook al moest Buren nog een helft. Dat bleek de 2e helft ook, want SCR ging vrolijk verder met waar ze goed in zijn; de lange bal. Buren moest aandringen en gaf dus veel ruimte achterin weg, waar de spitsen goed gebruik van maakte. Het werd hierdoor 3-1 en 4-1. Na een uur voetballen werden Tom Kleiss en Kevin Groffen eruit gehaald voor Frank de Bruin en Ado Mehic waar Sander Scheffel al in de rust achterbleef voor Dion Gerritse. Dit heeft uiteindelijk geen verschil gemaakt. Al met al had Buren hier veel beter mee om moeten gaan wat er niet gedaan is. De beleving en wil om te winnen waren niet hevig aanwezig en SCR duidelijk wel. Volgende week speelt Buren wéér tegen de hekkensluiter, omdat SCR nu boven Engelen staat.