Scheidsrechter

J. Walraven

Accommodatie

Onbekend

Vanmiddag stond de derby tegen BZS op het programma. Zonder Floyd die nog niet helemaal hersteld is van zijn blessure begonnen we aan de wedstrijd. BZS liet er in de beginfase geen gras over groeien en maakten meteen duidelijk dat ze voor 3 punten naar Buren gekomen waren. Passie in de onderlinge duels en met veel snelheid voorin werden we het eerste kwartier overlopen en  was het de rechterspits van BZS die met een diagonaal schot ons op een 0-1 achterstand zette. Nadat halverwege de 1e helft Leroy in het veld gekomen was kregen we meer grip op de wedstrijd en kregen we zelfs 2 goede mogelijkheden om de scoren maar schoten van Daan (net naast het doel ) en Kyle ( mooie safe van de keeper )  brachten niet de gehoopte gelijkmaker. In de 2e helft gingen we op jacht naar de gelijkmaker maar na 53 minuten werd het 0-2. Weer profiteerde de voorhoede van BZS van hun snelheid en kon Sebastiaan alleen nog op een onreglementaire manier de speler tegen houden binnen de zestien en dat leverde BZS een strafschop op die ook benut werd.  Nog niks verloren en 2 minuten later gaf Matthijs een mooie voorzet op Daan maar de keeper plukte de kopbal uit de kruising. In de 58e minuut profiteerde BZS van een onoplettend momentje van onze laatste linie en schoot de bal over Aron in de verre hoek 0-3. Een afstraffing zat er aan te komen vooral toen Leroy op zijn verjaardag door de scheidsrechter getrakteerd werd op een gele kaart en hij 10 minuten naar de kant moest. Deze straftijd kwamen we zonder kleerscheuren door en nadat Kyle in een 1 op 1 situatie nog miste was het Cas die 12 minuten voor tijd de 1-3 binnen schoot. Het geloof was er ineens weer en in de 84e minuut liet Sebastiaan zijn klasse zien om voor de neus van de supporters aan de linkerkant  aan een heerlijke rush te beginnen en zichzelf beloonde met een mooie schuiver lang de keeper in de verre hoek 2-3.  Met nog 6 minuten speeltijd konden we toch nog een mooi resultaat halen maar BZS haalde ons al gauw uit onze droom want 2 minuten na de aansluitingstreffer van Sebastiaan gaven zij ons de genade klap en met een snelle counter besliste BZS de wedstrijd, althans dat dachten we want in deze mooie slotfase gaf de”omgekochte keeper” Buren nog een cadeautje en kon de oplettende Cas in de 90e minuut de 3-4 aantekenen. Een hectische blessuretijd van 4 minuten bracht ons helaas niet meer de gehoopte gelijkmaker en liepen we tegen onze eerste competitie nederlaag aan. Over de hele wedstrijd gezien een terechte overwinning voor BZS maar als we vanaf het begin gebracht hadden wat we de het laatste kwartier lieten zien had er vandaag meer ingezeten tegen BZS. Na afloop was het leuk om te zien dat de 2 ploegen gezamenlijk met een 3e helft  een voorbeeld gaven hoe mooi voetbal hoort te zijn. Volgende week spelen we de uitwedstrijd in Sint-Michielgestel tegen SCI aanvang:15.00 uur.