76'
88'

Onder 19 zaterdag, JO19-1, 3e klasse 11

8 oktober 2016 15:00

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen SCI uit Sint-Michelgestel op het programma. Zonder Leroy en Floyd maar met Patrick en onze assistent-scheidsrechter Kees die eindelijk van bijzonder verlof is teruggekeerd.  Na 2 minuten kregen we een vrije trap op een meter of 20 van de goal maar het schot van Sebastiaan werd door de keeper onschadelijk gemaakt. In de 15e min kwam Cas er op rechts goed door en met een mooie voorzet bereikte hij Patrick die zijn kopbal net naast zag gaan. In het begin werd er door het team goed gevoetbald maar SCI kwam steeds beter in de wedstrijd. Ze waren fysiek sterk en gebruikten de snelheid van sommige spelers goed door veel langs de zijlijn op te komen. In de 21 min weer een snelle uitbraak van SCI, Kelt probeerde nog in te grijpen met een sliding maar dit mislukte en de in eerste instantie redde Aron nog voortreffelijk op het schot maar de bal kwam via de paal het veld weer in en de rebound werd er onberispelijk in geschoten 1-0. Vlak hierna kreeg SCI een gele kaart maar we waren niet bij machte om in deze 10 minuten  de overtal situatie te benutten. Na rust scoorde SCI  met een hard schot de 2-0 en dat kwam toch wel even aan bij de mannen. Het middenveld kreeg het steeds moeilijker met de snelheid van SCI maar we bleven knokken om de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen. Dit lukte bijna in de 60e min. Patrick maakte een mooie actie op links en legde de bal keurig bij Kyle op de schoen mar zijn schot belandde op de paal. In de 67e min besliste SCI met een hard schot de wedstrijd en was het verzet bij ons gebroken. Met de eindspurt van vorige week tegen BZS in het achterhoofd hoop je altijd nog op een ommekeer maar in de 76e minuut maakte SCI er 4-0 van. Het laatste kwartier bleven de jongens op karakter voetballen en dat werd beloond door Kyle die met een strak schot voor de eretreffer zorgde. 4-1 dit was ook de eindstand.  Het is deze week de week van de scheidsrechter en word er extra aandacht geschonken aan de arbiters.  Vandaag hadden we het geluk dat er een scheids op het veld stond die wist wat hij moest doen en vooral een onpartijdige wedstrijd floot. Als de arbitrage goed is krijg je vaak ook mooie wedstrijden en daar was onze wedstrijd vandaag een mooi voorbeeld van en kunnen we ondanks het verlies terugkijken op een leuke en vooral sportieve wedstrijd. Na de match werd de scheidsrechter dan ook meerdere malen gecomplimenteerd met zijn uitstekende optreden. Volgende week komt RKTVC op bezoek aanvang:14.00 uur.