Buren JO19-1 begint de voorjaarscompetitie met een 0-2 thuisnederlaag.

63'
...

Onder 19 zaterdag, JO19-1, 3e klasse 08

4 februari 2017 14:00

Eindelijk was het weer zover. Op 10 december hadden we onze laatste wedstrijd gespeeld maar vandaag kon er gevoetbald worden, de vorst was uit de grond en het veld was goed bespeelbaar. Tijdens de winterstop is er nogal wat veranderd bij ons team. Cas heeft besloten om te stoppen met voetballen maar we hebben ook 2 nieuwe spelers bij onze selectie gekregen. Jennifer v. Essen is overgekomen van Buren MA19-1 en Gijs ten Bruggencate is na een aantal jaartjes weer terug op het oude nest.

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen LRC op het programma. Altijd lastig zo’n eerste wedstrijd er is weinig getraind de laatste weken en het is maar afwachten hoe de spelers presteren na de lange winterstop. Met onze nieuwe aanwinsten maar nog steeds zonder Floyd en Daan die zijn hand vol met hechtingen heeft zitten begonnen we met heel veel zin aan de wedstrijd en straalden dat ook zeker in het begin van de wedstrijd uit.

In de eerste 20 minuten ging het balletje lekker rond achterin en creëerden we een paar goede mogelijkheden. In de 9e minuut gaf Matthijs een dieptepass op Kyle die oog in oog met de keeper de bal net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Een paar minuten later gaf Dennis een heerlijke bal op Sebastiaan die als vanouds de linkerkant bestreek maar helaas beëindigde hij deze mooie actie met een schot op de paal. Ook LRC kreeg een paar goede mogelijkheden en het was Aron die in de 21 minuut met twee geweldige reflexen er voor zorgde dat we niet op achterstand kwamen. In het laatste kwartier van de 1e helft kreeg LRC een licht overwicht zonder nog echte kansen te creëren. De ruststand was dan ook 0-0. Na de rust gaven we de wedstrijd eigenlijk binnen 3 minuten weg. Een corner kwam via de vuisten van Aron voor een speler van LRC terecht en die mocht vrij uithalen en een minuut later ging een speler van LRC op onverklaarbare wijze langs 2 spelers en Aron en stonden we na 3 minuten in de 2e helft plotseling op een 0-2 achterstand. Dan word het natuurlijk lastig, bij ons zag je dat de conditie bij sommige spelers parten ging spelen en LRC bracht op de rechterkant 2 energieke spelers in het veld. In de 60e minuut viel Dennis uit met op het oog een hamstring blessure. Hopelijk valt het mee en kan hij volgende week gewoon weer meespelen. In de 63e minuut kreeg een speler van LRC een gele kaart wegens spelbederf en misschien was dit voor ons een mogelijkheid om in de tien minuten tijdstraf die hier op staat de aansluitingstreffer in het net te schieten. Dit liep echter anders want Kelt pakte in deze manmeer situatie een domme gele kaart en mocht van geluk spreken want rood was meer op zijn plek geweest. In de laatste 10 minuten kregen we nog enkele goede kansen op de aansluitingstreffer maar Gijs werkte de bal naast het doel en een kopbal van Menno werd van de lijn gehaald en ook Leroy lukte het net niet om de bal van dichtbij in de goal te schieten. De 90 minuten zaten erop en kregen we dus met 0-2 klop van LRC wat gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag was maar als je met een Burens oog de wedstrijd geanalyseerd hebt waren er voldoende kansen geweest om zelf tot scoren te komen en had er een beter resultaat ingezeten. Helaas geen punten in de eerste wedstrijd van 2017 maar a.s. zaterdag gaan we er weer alles aandoen als ODC op bezoek komt op Sportpark ’t Hulster aanvang 14.00 uur.