Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

10 oktober 2010 14:30

Scheidsrechter

Zwan, P. van der

Buren is de eerste club, die koploper GVV dit seizoen van de overwinning weet af te houden en het eerste punt afsnoept. Na vijf overwinningen op rij werd het voor GVV niet meer dan 0-0 tegen Buren, dat dit punt wel verdiende. Het was de eerste keer deze competitie dat de ploeg uit Geldermalsen zelf niet scoorde.
Dat er geen doelpunten vielen was te danken aan het goede keeperswerk van zowel Robin Berendsen van GVV als ook Wesley Broekhuizen van Buren. Vooral de Burense goalie speelde zijn beste partij van dit seizoen en is duidelijk op de weg terug. Hij had zowel voor als ook na de rust enkele puike reddingen in huis en hield zijn ploeg in de wedstrijd.
Buren speelde achterin compact en hield de linies goed gesloten. Daar hadden de Geldermalsense snelle spitsen het moeilijk mee. Als er gevaar dreigde voor Buren dan kwam dat van de behendige Marcel van der Heijden, maar die vond keer op keer Broekhuizen op zijn weg. Aan de andere kant konden Ado Mehic en Tom Strien de kansen ook niet benutten. Vooral Strien kreeg van Mehic de bal op een presenteerblaadje aangeboden. De spits schoot echter van dichtbij hoog over.
Kort voor de rust ontstond er even kortsluiting na een forse overtreding van de Burense aanvoerder Daniel van Dalem, die ook terecht geel zag. GVV-er Rik Hulscher kwam zich er even mee bemoeien en kreeg voor commentaar geel. In de tweede helft maakte Hulscher een flinke overtreding op Thom Kleiss en had geluk dat de arbiter genade voor recht liet gelden en het bij een vermaning liet. Trainer Peter Burg had het echter wél begrepen en haalde Hulscher meteen naar de kant en liet Leon Wellner op die plaats in de verdediging spelen.
Ook in de tweede helft hielden beide ploegen aardig in evenwicht. GVV had meer balbezit, maar kwam bepaald niet tot flonkerend voetbal. Steeds meer werd de lange trap gehanteerd en daar hadden de Burense verdedigers zich op ingesteld.
Halverwege de tweede helft kreeg Buren een vrije trap op een prettige plaats net buiten het strafschopgebied. Specialist Derk-Jan van Essen schoot de vrije trap door door de muur. De bal werd nog van richting veranderd en met een reflex dook doelman Berendsen de bal buiten de palen. Thom Kleiss was net te laat om de rebound te pakken.
Nadat doelman Broekhuizen Buren nog een paar keer gered had leek het diep in de blessuretijd nog goed te komen met de koploper. Invaller Dirk-Jan van Kessel ging er aan de rechter kant voorbij en schoot de bal langs de doelman. De bal ging maar net voorlangs en Van der Heijden kwam net te laat ingegleden.