Scheidsrechter

Grand, H.C.J.M. le

Accommodatie

Onbekend

De derby in de vierde klasse tussen Buren en SCR leverde een nipte 0-1 overwinning op voor de Rijswijkers, die daarmee meteen de eerste zege van het seizoen boekte. Het is nu al voor de vijfde keer op rij dat Buren niet van Angstgegner SCR kan winnen. De laatste twee seizoenen werd er vier keer verloren en nu was het opnieuw een teleurstellend resultaat.

Dat had Buren aan zichzelf te wijten. SCR speelde met volle overgave en was fel in de duels. Bij Buren was van dit alles niet veel te merken. Het bleef bij goede bedoelingen. Tot acceptabel aanvalsspel kwam de ploeg van trainer Jacques Cornelissen echter zelden. Tekenend voor het steriele spel was dat SCR-doelman Kenny Vizee in de tweede helft slechts een keer echt handelend hoefde op te treden. Ook die keer bleef de Rijswijkse doelman overeind.
De eerste kleine kansen waren voor Buren, maar Martin Verwey kreeg tot twee keer toe de bal niet in de touwen. Langzaam maar zeker nam SCR het heft in handen. De Rijswijkers bouwden een overwicht op en hadden vooral in de sterk aan de bal zijnde Charles van Oort een sterke troef. Hij speelde zijn directe tegenstander Sander Scheffer meerdere keer duizelig en kwam een paar keer dicht in de buurt van een treffer.

De eerste keer dat dit gebeurde schoot Van Oort op doel in plaats van te kiezen voor de vrijstaand Bert Snoek, die op de loer stond. Met de benen keerde doelman Wesley Broekhuizen het schot.
Zes minuten voor de pauze was het dan zo ver. Opnieuw stuurde Charles van Oort zijn tegenstander de verkeerde kant op. De spits kwam het strafschopgebied in. Zijn schot was niet hard, maar wel zuiver en verraste doelman Broekhuizen, die op het verkeerde been stond: 0-1.
Net voor de pauze dacht Verweij de gelijkmaker te hebben gescoord. Zijn kopbal werd door doelman Vizee maar net buiten de palen gehouden. Buren dacht dat de bal achter de lijn was. De arbiter stond op de rand van het strafschopgebied en liet doorspelen.

Zo aantrekkelijk de eerste helft nog was om naar te kijken zo slechts was de tweede helft. Bij Buren kwam Elco Verkerk na de rust in het veld. Hij ging aan de linkerkant in de spits lopen. De Burense speler was langere tijd uit de running geweest met een blessure. Verkerk had deze week voor het eerst weer voluit mee kunnen trainen en begon op de bank.
Ook Verkerk kon Buren, dat volledig vast zat, niet aan de praat krijgen. De ploeg bouwde in het eerste kwart van de tweede helft wel een overwicht op, maar alle ballen kwamen in de Rijswijkse trechter terecht. De kopsterke verdedigers wisten daar wel raad mee.

Twintig minuten voor het einde had Verweij aan de rechterkant een goede actie. Zijn voorzet werd in het centrum maar net door Ado Mehic gemist.
Buren had nog wel een jaar door kunnen spelen zonder te scoren. Twee vrije trappen op een voor Dirk-Jan van Essen ideale plaats werden verknoeid.
De eerste schoot Verkerk in de ballenvanger. De tweede werd gemist.