-

Buren JO8-1

4e klasse 18

3 oktober 2020 10:00

Buren stond om 9:45 in de regen paraat in Maurik. Onder bezielende leiding van Mischa en Alicia startte Buren met Olivier, Ineke, Teun, Tigo, Dex, Thijs, Thomas, Gwain en Finn v. E. de wedstrijd. Thijs stond de eerste helft op doel voor Buren in het splinternieuwe keepers tenue. Het nieuwe tenue bracht geluk, want Thijs redde veel ballen voor Buren. Ondanks de stoere keeper, stond het al snel 1-0 voor Maurik. Even later schoot Maurik van grote afstand met succes op het doel en stond het 2-0. Buren kwam terug en speelde een tijdje op de helft van de tegenstander. Gwain gaat naar voren maar krijgt geen kansen. Teun probeert nog van een afstand op het doel te schieten. Ondanks het harde schot, mist hij het doel. Maurik pakt de bal af en gaat hard op het doel van Buren af. Thijs weet een nieuw doelpunt te vermijden. Het gras wordt glad van de regen en onze toppers glijden steeds uit, maar laten zich niet kennen en spelen dapper door. Nadat Thijs drie keer de bal tegenhoudt, is het de vierde keer raak voor Maurik. Het is nu 3-0. Tigo, Olivier en Gwain doen alle drie een poging te scoren. Helaas lukt het niet de kansen om te zetten in doelpunten. Finn en Ineke verdedigen goed achterin en Thijs weet nogmaals de bal tegen te houden. Olivier doet een poging en gaat recht op het doel af, maar de keeper weet de bal tegen te houden. Maurik doet weer een poging, maar struikelt voor het doel. Tomas, Dex en Tigo spelen heel goed samen en bevinden zich dreigend voor het doel van Maurik. Vlak voor de rust worden de rollen echter omgedraaid. Buren verdedigt met zijn allen voor het doel maar Maurik scoort toch nog net 4-0.

Na de rust gaat Thomas op doel. Het nieuwe tenue wordt snel gewisseld. De tweede helft start op de helft van Buren en al snel maakt Maurik de vijfde treffer. Buren vecht terug en Thijs weet te ontsnappen. Hij nadert het doel en ziet kans te schieten maar de keeper houdt de bal tegen. Thomas en Dex gaan samen in de aanval maar het lukt niet te scoren. Maurik komt terug. Tigo, Finn en Teun verdedigen waar ze kunnen. Een schot van Maurik raakt de paal. Thomas redt de bal bij een nieuw schot maar daarna is het toch nog raak en er volgt een zesde doelpunt voor Maurik. Maurik lost een hard schot op het doel maar mist net. Buren vecht als leeuwen en weet nog een keer op de helft van Maurik te komen. Thijs mist net het doel. Gwain komt vlak voor het doel maar ziet geen kans te schieten. Maurik verdedigt heel goed. Maurik rent weer op het doel van Buren af en stuiten op de verdediging van Ineke. Helaas wordt het 7-0. Teun probeert de bal weer naar de andere kant van het veld te krijgen, maar Maurik scoort toch en de stand wordt 8-0. Ondanks dat Buren met zijn allen verdedigt en Thomas menig keer de bal tegen houdt, scoort Maurik met een schot van afstand voor de negende keer. Buren komt weer terug en Tigo gaat naar voren. Thijs gaat mee en schiet op het doel. Helaas mis. Tigo schiet nogmaals maar raakt het doel ook niet. Thijs doet een nieuwe poging en hij scoort! Toch heel knap een doelpunt voor Buren. Het ‘doel’ is bereikt in ieder geval! Net voor het eindsignaal weet Olivier door de verdediging heen te breken. Thijs gaat mee. Olivier schiet op het doel maar de keeper van Maurik houdt de bal keurig tegen. Het blijft 9-1.

Bij de penalty’s scoren Teun, Gwain, Olivier en Thijs voor Buren. Maurik scoort 2 keer. Onze toppers hebben goed hun best gedaan en zijn weer een wedstrijdervaring rijker.