Scheidsrechter

Mariën, J.H.

Accommodatie

Onbekend

In de vierde klasse F Zuid 1 leed Buren een ongelukkige nederlaag bij het hooggeplaatste Emplina in Empel. Diep in de blessuretijd scoorde Emplina uit een door de wind gedragen vrije trap, die als een streep in de kruising verdween, het winnende doelpunt. Daarmee werd de kleine Empelse middenvelder, die door de Burense aanvoerder Daniël van Dalem compleet uit de wedstrijd was gespeeld, in de blessuretijd alsnog de matchwinnaar voor zijn ploeg.
De start was moeizaam voor Buren, dat in de eerste twintig minuten zijn draai maar niet kon vinden. Twee grote kansen werden door Emplina gemist. Bovendien trof de thuisclub ook nog twee keer de paal. Na die zwakke beginfase kwam Buren er steeds beter en kon de ploeg het nodige weerwerk geven. Frank Stap was dicht bij de 0-1. Zijn gevaarlijke kopbal zou waarschijnlijk menige doelman te machtig zijn geweest, maar de Empelse goalie hield de bal op miraculeuze wijze buiten de palen.
Emplina drukte en Buren kwam er maar moeilijk uit. De verdediging van Buren gaf voorlopig echter geen krimp en hield de nul. Toen iedereen zich al met een gelijkspel leek te verzoenen sloeg Empel alsnog toe: 1-0 was dan ook de eindstand.