Scheidsrechter

Leeuw, A.E.M. de

Accommodatie

Onbekend

De derby in de vierde klasse F Zuid 1 tussen Buren en GVV uit Geldermalsen leverde een 4-2 overwinning op voor de thuisclub. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Voor de rust had GVV het beste van het spel en had de ploeg zeker met 0-3 voor moeten staan. Nu bleef het bij een doelpunt in de vijfde minuut van Marcel van der Heijden, die een pass van Thierry van Mourik inschoot.

In de tweede helft een heel ander Buren. Trainer Jacques Cornelissen had zijn mannen in de pauze eens goed wakker geschud en Buren was meteen bij de les. De ploeg scoorde tussen de 54ste en 68ste minuut drie keer. Eerst maakte Frank Stap met een mooie omhaal gelijk en kort daarna kreeg Buren een strafschop en GVV-aanvoerder Johan de Goei zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De strafschop werd door Derk-Jan van Essen benut. Elco Verkerk maakte er met een diagonaal schot 3-1 van.

De tien uit Geldermalsen kwamen twaalf minuten voor het einde door een doelpunt van Raghet Abouna terug tot 3-2, maar verder liet Buren het echter niet meer komen. Zeven minuten voor het einde speelde Martin Verweij twee tegenstanders uit en schoot de bal vervolgens onhoudbaar in: 4-2. Buren is nu vijfde en die plaats wil de ploeg vasthouden.