Scheidsrechter

Hammen, N.C.M van der

Accommodatie

Onbekend

In de vierde klasse F Zuid 1 deed Buren opnieuw prima zaken. Na de 5-1 overwinning van vorige week bij SCR werd nu het op de derde plaats staande Raptim met 5-0 naar Gorinchem terug gestuurd.

Cruciaal was de 45ste minuut van de eerste helft. Buren stond op dat moment met 2-0 voor door doelpunten van Elco Verkerk en Martin Verweij en de ploeg had tot dat moment zeker drie doelpunten meer moeten maken. En toen kreeg Raptim een strafschop. In plaats van 2-1 bleef het 2-0, want doelman Wesley Broekhuizen hield zijn doel schoon. Vanaf de aftrap had Raptim opnieuw een beste kans om de wedstrijd weer spannend te maken, maar weer redde Broekhuizen uitstekend. In de directe tegenaanval ging Joost van Baaren achter een dieptepass aan en de spits schoot de bal via de binnenkant van de paal in het net: 3-0. Kort daarna werd de doorgebroken Verweij neergelegd en de speler van Raptim kreeg rood.

Tegen tien man had Buren geen problemen meer. Trainer Cornelissen mokte nog wat na dat zijn spelers zo veel kansen hadden laten liggen. Ook met een man meer waren er legio mogelijkheden en daarvan werden er toch nog twee benut. Want uiteindelijk maakte Verkerk er 4-0 van en bepaalde Van Baaren de eindstand op 5-0.