88'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

27 september 2009 14:30

sv Buren - FC Engelen (3-2) 27 September 2009

Buren moest thuis tegen Engelen aantreden. Buren heeft 6 punten en Engelen 3 dus wederom een wedstrijd om afstand te nemen van het rechter rijtje.
De 1e helft was niet van hoog niveau en er werd te weinig gevoetbald door beide partijen, alhoewel Buren er toch beter uit zag en meer kansen creerden. Maar tot niet afgemaakt voorzetten en afstandschoten bleef het bij. En aan de andere kant stuitte Engelen op het centrale duo Jos van Gessel en Martin van Heteren dat het goed dicht hield en anders was er keeper Wesley Broekhuizen nog.
Uiteindelijk kwam Buren toch op 1-0 voor doordat Edwin Jegers doorliep en voorzette, de bal werd de 1e keer nog weg gekopt maar in 2e instantie gaf Kevin Groffen de bal half in en via Joost van Baaren en een speler van Engelen kwam de bal bij Frank Stap die geen fout maakte.
Voor rust kwam Kevin Groffen door een pass van Senaid Jukic 1 op 1 op de keeper maar schoot voorlangs.

In de 2e helft waren de eerste 5 minuten drama, want de twee 1e beste voorzetten van Engelen gingen erin door niet scherp te verdedigen. En staat Buren in de 50e minuut 1-2 achter.
Buren liet hun koppen niet hangen en ging door met voetballen en dat leverde de verdiende gelijkmaker op. Senaid gaf de bal vanaf de linkerkant voor en viel bij Joost van Baaren in de voeten die hem langs de keeper schoot.
10 minuten daarna kreeg Buren een vrije trap aan de linker kant die Senaid Jukic scherp voor gaf en Dion Gerritse tikte hem in de lange hoek, en stond weer na een dik uur spelen 3-2 voor.

Die voorsprong gaven ze niet meer weg, in de allerlaatste minuut kwamen er nog kansen voor Engelen (1x op de lat en 2x voorlangs) maar het bleef bij 3-2 en Buren wint voor de 3e x deze competitie.