Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

13 december 2009 14:30

BZS - sv Buren (1-1) 12 december 2009

De altijd beladen duel ging alsnog door ook al was het veld niet in perfecte staat was het toch nog redelijk goed te bespelen.

De 1e helft ging gelijk op, BZS en Buren waren aan elkaar gewaagd en de kansen ging over en weer. BZS kreeg wel wat grotere kansen maar veel beter was er niemand. De 1e kans kwam door een slechte uittrap van de keeper van BZS (die voor de rest verder een groot aandeel heeft gehad in de wedstrijd) en belandde voor de voeten van Kevin Groffen die in 1x op doel schoot maar de bal ging naast. De aanvallen van Buren waren verder wel goed tot en met de voorzet want daarna was er niemand om af te maken en dat mistte Buren net in de 1e helft. Ook BZS kreeg kansen; de grootste was voor de spits, die kreeg de bal voor zijn voeten en kon van dichtbij inschieten alleen Wesley Broekhuizen hield de bal met een practige reflex eruit. Buren kreeg wel zo'n 3 vrij trappen rond de 20 meter en daar heeft Buren wel zijn specialisten voor alleen de keeper was in goede doen en hield zijn doel schoon.

In de 2e helft werd er minder gevoetbald. Dat kwam door het vele fluiten en overtredingen die gemaakt werden aan beide kanten. Al snel in de 2e helft werd het 1-0 voor BZS. Een pass naar de buiten speler die de bal op snelheid meenam en in de korte hoek schoot. Buren was niet scherp en dan krijg je dat. Na ongeveer 10 min in de 2e helft leek een aanval afgelopen te zijn maar Senaid Jukic werd door zijn directe tegenstander nagetrapt. De scheidsrechter zag het en dan kan er maar 1 ding gebeuren; rood. Wat dus overigens gewoon terecht was. Buren kon een dik half uur gaan drukken voor de gelijkmaker. Het gebeurde wel, maar echte uitgespeelde aanvallen kwamen er niet van. Er werden in die periode veel overtredingen gemaakt, Buren kreeg hier wel de meeste gele kaarten voor wat niet terecht was. Vele schoten werden gered door de keeper van BZS en de 1-1 kon niet uitblijven. Die viel uiteindelijk ook. Ado Mehic liep de 16 meter in en speelde zijn man uit en maakte een overtreding. Iedereen zag dat dit een zuivere penalty was en de scheidrechter wees naar de stip. Joost van Baaren schoot beheerst in en Buren had nog een goede 5 minuten om meer te halen. Buren was constant op de helft van BZS op de spaarzame counters van BZS na. De grootste kansen kwamen nog voor de invallers Dirk en Frank de Bruin. Dirk strandde op de keeper en Frank schoot richting de kruising en deed niks fout alleen de keeper tikte de bal nog net boven de lat en hield zo nog een punt over aan deze derby.

Een uiteindlijk terecht gelijk spel en Buren net als BZS kan rustig de winterstop in.