Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

15 april 2012 14:30

Scheidsrechter

Briene, G.H.

In de topper in de vierde klasse F Zuid 1 verzuimde Buren de koppositie van GVV over te nemen. De thuisclub sloeg de directe aanval van Buren met veel geluk af: 1-1.

Daarmee deed Buren zichzelf bepaald te kort. Als er een ploeg verdiend had om te winnen dan was dat Buren wel. De ploeg miste een handvol opgelegde kansen. Met nog twee duels te gaan liet Buren daarmee een uitgelezen kans liggen om een voorschot op de titel te nemen.
GVV heeft nu de beste papieren. Buren zit in de wachtkamer en moet hopen dat GVV nog een steek laat vallen. Volgende week wordt er niet gespeeld. Dan staat er een inhaalweekend gepland. Daarna speelt Buren thuis tegen Real Lunet en sluit het de competitie af bij Den Dungen. GVV heeft een relatief makkelijker programma. De ploeg moet nog naar het in degradatiegevaar verkerende FC Drunen. Dat kan nog wel eens een zware wedstrijd worden. Als GVV daar goed doorheen rolt wacht als afsluiting Rhelico.

De harde wind maakte het de spelers niet echt gemakkelijk. Buren had de wedstrijd onder controle en hield de gevaarlijke aanvallers van GVV knap in bedwang. Marcel van der Heijden, Patrick van der Lugt en Leon van Zee kwamen niet echt in het stuk voor.
Buren had een veldoverwicht, maar het werd pas in de blessuretijd van de eerste helft gevaarlijk. Buren had bepaald pech toen spits Ado Mehic een door de wind gedragen bal verlengde. Doelman Berendsen reageerde niet. Tot verdriet van Buren ketste de bal tegen de paal.
Toch ging Buren met een voorsprong de rust in. Op het middenveld werd de bal veroverd. Meteen werd er diep gespeeld op Mehic, die op volle snelheid laatste man Rik Hulscher liet staan. Hij speelde doelman Berendsen uit en schoot beheerst in: 0-1.
Meteen aan de andere kant de eerste kans van GVV. De bal ging voorlangs. Bijna was het nog 0-2 geworden, want in de directe tegenaanval sprong de bal net raar op toen Martin Verweij wilde voorgeven. De poging ging de mist in.

Na rust moest Buren tegen de wind optornen. De ploeg begon sterk en zag doelman Berendsen met veel moeite een kopbal van Joost van Baaren stoppen. In de tweede minuut kwam GVV er snel uit en forceerde ook een corner. Vanaf de rechterkant draaide Patrick van der Lugt de bal hoog voor de pot. Doelman Wesley Broekhuizen ging onder de bal door. Bij de tweede paal stond de kopsterke Thierry van Mourik, die half met de schouder en de arm en ook nog via Van Baaren de bal over de lijn werkte: 1-1.
Buren bleef de betere ploeg en GVV liep op eieren. Buren kreeg een uitgelezen kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Johan de Goei kreeg in de 55ste minuut, na een aanval van achteren op Frank Stap, geel en Buren een strafschop. Die werd door Elco Verkerk echter meters overgeschoten. Veertien minuten voor tijd moest Sander Scheffel met zijn tweede gele kaart naar de kant. Dat was het dan wel.