Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

29 april 2012 14:30

Scheidsrechter

Wanrooy, P.M.J. van

Runner-up Buren won met 4-1 van Real Lunet en zorgde er voor dat GVV het kampioensfeest van de vierde klasse F Zuid 1 een week uit te stellen.

Daar zag het halverwege de wedstrijd niet naar uit. Buren werd door Real Lunet helemaal zoek gespeeld en had geluk dat de ploeg uit Vught het vizier bepaald niet op scherp had staan. Zeker vijf prima kansen werden door Real Lunet, dat al van de nacompetitie verzekerd is, achteloos om zeep geholpen.
Buren staat tweede, maar het is nog ongewis of de ploeg van trainer Cornelissen volgende week al klaar is met het seizoen of dat er nog een nacompetitie volgt. Dan mag Teisterbanders zondag niet van FC Engelen winnen en moet Buren zelf bij Den Dungen drie punten pakken.

De uitslag liet een geflatteerde 4-1 zege voor de thuisclub zien. Dat duidt op een eenvoudige overwinning voor de thuisclub, maar niets was minder waar. In de eerste helft speelde Buren verdedigend als een vijfdeklasser. Zo spelend maakte de ploeg tegen een scherp ingestelde tegenstander geen schijn van kans.
De kansen missende Vughtse ploeg scoorde na een klein half uur door Stiva Taihuttu, die de bal keurig vrijmaakte en doelman Wesley Broekhuizen klopte met een schot in de lange hoek.

Trainer Jacques Cornelissen was verbijsterd over de verrichtingen van zijn mannen in de eerste helft.
,,We waren nergens'', keek trainer Cornelissen terug. ,,Twee weken geleden tegen GVV stond de verdediging als een huis en werd er hoegenaamd niets weggegeven. Dat was vanmiddag wel even anders. Real Lunet werd geen strobreed in de weg gelegd. In de rust heb ik het elftal omgezet, want we moesten wel op de aanval gaan spelen. Joost van Baaren heb ik naar achteren gehaald en rechterspits Ado Mehic, die helemaal niet in de wedstrijd zat, moest eruit. Gelukkig maakten we snel na de rust gelijk.''
Dat was een geweldig mooi doelpunt van aanvoerder Elco Verkerk. Twee minuten na de rust nam hij een voorzet van de door de omzettingen als nieuwe rechterspits opererende Frank Stap ineens op de schoen nam: 1-1.
Buren nam het initiaitef. Van Real Lunet was er verder niet veel meer te zien. De ploeg kneep, in wielertermen gesproken, in de remmen en spaarde zich voor de nacompetitie.

Na een goed uur werd het 2-1 toen Verkerk een vrije trap nam. De bal was niet echt hard, maar werd door aanvoerder Virgil Nahamury van richting veranderd. Doelman Raymond Bes stond op het verkeerde been en tergend langzaam hobbelde het speeltuig in de uiterste hoek: 2-1.
Achttien minuten voor tijd blokte Stap een pass in de Vughtse verdediging en bediende de vrijstaande Martin Verweij. Die maakte er van dichtbij gemakkelijk 3-1 van.
In de laatste seconde scoorde de opeens in de voorhoede opduikende Joost van Baaren van dichtbij in zijn afscheidswedstrijd voor Buren. Hij gleed een voorzet van Verkerk binnen: 4-1.

Buren: Wesley Broekhuizen; Sjoerd Gubbels (76. Sander Scheffel), Barry van de Zande, Derk-Jan van Essen, Marijn Verbeek; Kevin Groffen, Frank Stap (85. Bodhi Tip), Elco Verkerk; Martin Verweij, Joost van Baaren, Ado Mehic (46. Dion Gerritse).