Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

23 september 2012 14:30

Scheidsrechter

Manuhutu, J.E.

Buren leed in de vierde klasse F Zuid 1 de tweede nederlaag op rij. Na de 1-4 thuisnederlaag tegen Nieuwkuijk verloor de ploeg van trainer Jacques Cornelissen nu met 3-2 van FC Engelen, dat nog puntloos was.

De nederlaag voor Buren kwam in de laatste seconden van de wedstrijd tot stand. Het was een faire wedstrijd, waarin Buren verzuimde om een handvol prima kansen te benutten. Daarnaast werden er verdedigend toch wat fouten gemaakt en die werden door de thuisclub afgestraft. Buren had al met 0-3 voor moeten staan, maar in plaats daarvan werd het na een half uur 1-0. Dat was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Buren sterk uit de startblokken. Het werd ook al snel gelijk, want na een overtreding op Kevin Groffen kreeg Buren een strafschop. Derk-Jan van Essen benutte de pingel en het was weer 1-1.
Na een uur werd een verdedigingsfout afgestraft en keek Buren opnieuw tegen een achterstand aan. Kort daarop kopte Frank Stap de gelijkmaker binnen en leek Buren de wedstrijd nog uit het vuur te kunnen slepen.
Zover kwam het niet. Ondanks kansen aan beide zijden leek het op een gelijkspel uit te draaien. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd werd de bal na een vrije trap vanaf de achterlijn weer voor gekopt en werd het 3-2.