Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

11 november 2012 14:30

Scheidsrechter

Bennacer, M.

Buren maakte in de derby tegen RKTVC uiteindelijk de favorietenrol waar. De ploeg won met 3-2 van RKTVC, dat onderaan staat in de vierde klasse F Zuid 1.

Wat kostte het een moeite, want gemakkelijk ging het allemaal niet. Buren moest het laatste kwartier ver terug, kreeg de gelijkmaker om de oren en stond op instorten. De ploeg haalde echter met hangen en wurgen de eindstreep. Het winnende doelpunt viel pas vijf minuten voor het einde en kwam van de voet van spits Martin Verwey. Die knalde een voorzet van Ado Mehic hoog in het dak van het doel.

Na twee zeperds op rij pakte Buren weer eens drie punten. Dat is er een minder dan de Tielenaren in tien wedstrijden bij elkaar gevoetbald hebben. Wie RKTVC voor rust zag verdedigen kon daarover amper verbaasd zijn. Buren kreeg nauwelijks verweer, maar faalde hopeloos in de afwerking.

In de achtste minuut werd het 1-0. Mehic kon ongehinderd doorgaan. De bal belandde op de paal en kwam bij de attente Davy Rademaker. Die schoot de bal langs alles en iedereen in de lange hoek. Daarna strandde Elco Verkerk op de Tielse doelman Jasper Honders, die ook een schot van Mehic tot hoekschop verwerkte.
Na bijna een half uur begon Mehic weer eens aan een solo. Zijn tegenstander Appie Bahar leek wel een snippermiddag te hebben genomen en was in geen velden of wegen te bekennen om te storen. Mehic maakte er bijna ongehinderd 2-0 van en Bahar bleef in de rust in de kleedkamer achter.

Daarna kwam Verwey alleen voor de doelman, die redding bracht. De spits schoot een vrije trap tegen de paal en bij de volgende aanval op de lat.
Net voor de pauze kopte Danny de Vries voor RKTVC vrijstaand over en ontsnapte Buren. Zijn broer Rick, die kort daarvoor een levensgrote kans had laten liggen, deed het twee minuten later beter en kopte tussen vier verdedigers de 2-1 binnen.

Na rust kwam RKTVC uit zijn schulp. Meteen al miste Egbert van Wiggen alleen voor doelman Wesley Broekhuizen. Hij schoot naast. RKTVC bleef drukken en kwam een kwartier voor tijd op 2-2. Nu kopte Danny de Vries wel raak. Ondanks verwoed vlaggen voor buitenspel keurde de arbiter het doelpunt goed. RKTVC appelleerde kort daarop nog voor een handsbal, maar ook nu besliste de arbiter anders en liet doorspelen.
Vijf minuten voor tijd maakte Verwey er 3-2 van. Dat gebeurde na een snelle uitval, want RKTVC speelde op de winst en mocht een hoekschop nemen. In het Burense strafschopgebied werd de bal klungelig verspeeld en het doelpunt viel aan de andere kant.
Invaller Mohammed el Barnoussi (RKTVC) kreeg in de 88ste minuut binnen twintig tellen twee keer geel en RKTVC moest de slotfase met tien man uitspelen.

Buren: Wesley Broekhuizen; Sjoerd Gubbels, Daniel van Dalem, Sander Scheffel; Kevin Groffen, Frank Stap, Elco Verkerk, Bohdi Tip (72. Jeffrey Heyster); Ado Mehic, Davy Rademaker (57. Derk-Jan van Essen), Martin Verwey.