Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

3 maart 2013 14:30

Scheidsrechter

Swaanen, J.W.J.

Buren won de derby in Rijswijk tegen SCR vrij gemakkelijk. Het werd 1-4 voor Buren, dat blijft meedoen in de vierde klasse F Zuid 1. SCR is middenmoter en kan alleen nog via een periodetitel wat bereiken.

Bij rust stond het 0-2. Na zes minuten tikte verdediger Erik Doeser spits Martin Verwey aan en die ging neer. De strafschop werd door Derk-Jan van Essen feilloos benut: 0-1.
Vijf minuten voor de pauze haalde doelman Kenny Vizee een afstandsschot van Bodhi Tip uit de benedenhoek. Uit de hoekschop werd de bal afgeslagen en door Jefrey Heyster door een woud van benen binnengeschoten: 0-2.
SCR kwam voor de pauze niet verder dan enkele speldenprikken, maar zette na de rust nog eens aan. De ambities werden gedwarsboomd door een kopbal van verdediger Sjoerd Gubbels, die na een hoekschop het hoogste kwam en raak kopte: 0-3. Binnen een uur stond het 0-4. Davy Rademaker nam een vrije trap snel op Verwey, die de complete Rijswijkse verdediging verraste. Vizee zat er nog wel aan, maar moest toch buigen.
De eer werd halverwege de tweede helft gered door Toon Nieuwenhuizen. Hij passeerde doelman Wesley Broekhuizen met een schot onder de lat: 1-4.