Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

17 maart 2013 14:30

Scheidsrechter

Stap, A.L.W.

Buren, een van de toppers in de vierde klasse F Zuid 1, kreeg op eigen veld laagvlieger HHC'09 uit Heusden er niet onder. Het werd 1-1 in Buren, dat de wel winnende koploper OSC'45 wat afstand zag nemen.

Het puntverlies was natuurlijk een tegenvaller voor de ploeg van trainer Jacques Cornelissen, die desondanks mee blijft strijden om de prijzen. Trainer Cornelissen al blij wanneer Buren zich in de top van de ranglijst weet te handhaven.
HHC'09, dat in de onderste helft van de ranglijst staat, liet zich ver inzakken. De bezoekers loerden op de counter en liet Buren het spel maken. Daar had de thuisclub, die graag de ruimte benut, de nodige moeite mee. Toch speelde Buren helemaal niet slecht.
Maar het werd nog moeilijker toen HHC'09 tien minuten voor de pauze op een 0-1 voorsprong kwam. Buren was in de aanval. De ploeg leed door het opjagen van Bodhi Tip balverlies en HHC'09 kwam er razendsnel uit. Met drie passes werd de Burense verdediging uit zijn verband gespeeld.
Buren liet zich niet van de wijs brengen probeerde de gelijkmaker te forceren. Tien minuten in de 2e helft had Martin Verweij twee beurten nodig: 1-1. Buren dacht na een uur spelen aan een penalty toen Ado Mehic over een uitgestoken been viel na een actie in de zestien meter, maar de scheidsrechter wilde er niks van weten.
Vlak voor tijd ontsnapte Buren aan een nederlaag. Derk-Jan van Essen moest de bal van de doellijn halen. Een paar momenten daarvoor gaf Kevin Groffen een voorzet die door de wind op de lat eindigde.