Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

28 maart 2010 14:30

FC Engelen - sv Buren (2-3) 28 maart 2010

Vandaag speelde Buren opnieuw tegen de hekkensluiter omdat er vorige week verloren werd van SCR is Engelen de nieuwe nr. 12 in de competitie. Omdat er dus verloren werd was er misschien wel een beetje druk aan Burens kant.
Maar de in het begin van de 1e helft was daar weinig van te zien. Er werd veel gecombineerd en er was veel ruimte voor Ado Mehic en Kevin Groffen doordat er veel gewisseld werd en meters werden gemaakt. Toch kwam Buren op een achterstand en het publiek zag de bui al hangen. Het was een afstandschot van 20 meter die er perfect invloog. 1-0 Engelen. Buren probeerde hier zo min mogelijk aan te denken en de aanvallen blijven op te zetten. Dat lukte rond de 42e minuut. Elco ving de bal op en na een paar meters schoot die op goal waar een hele vervelende stuit in zat waardoor de keeper de bal niet kon pakken. Heel ongelukkig maar terecht werd het 1-1. Nog geen minuut later werd het 2-1 voor Engelen. Ze kregen een ingooi vlakbij de cornervlag en er liep een speler dwars door 3 verdedigers heen en twijfelde niet, de bal vloog binnenkant paal binnen. Dit was een enorme domper om met een 2-1 achterstand de rust in te gaan.
Er werd afgesproken dat Buren het niet bij dit liet zitten en uit Engelen wilde vertrekken met 3 punten op zak. De 2e helft begon wat stroef maar Buren was toch wel de bovenliggende partij al waren de snelle aanvallers heel gevaarlijk op de counters. Na ongeveer een uur spelen kwam er een voorzet van Elco en die bleef liggen in 5 meter. Dit was een buitenkansje voor Tom Kleiss om zijn 1e van het seizoen binnen te schieten! 2-2. Buren wist dat ze hier 3 punten konden pakken alleen moest het geduldig zijn. Een lange bal die goed viel werd uiteindelijk de verdiende 3-2. Frank de Bruin kopte door en Ado Mehic die meer naar voren ging spelen was alert en liep in zijn 1tje op de keeper af, speelde hem uit en rondde af. Buren kreeg nog meerdere kansen op de 4-2 maar het bleef dus spannend. De scheidsrechter floot af en Buren klom in de ranglijst naar de 4e plek en staat met 1 punt en 1 wedstrijd minder achter nummer 3; BZS.
Aankomende zaterdag staat om 16:30 sv Buren - Emplina op het programma, een erg belangrijk duel.