Scheidsrechter

Craane, P.C.M.

Accommodatie

Onbekend

De koploper van de vierde klasse F Zuid 1, won met 3-2 van naaste belager OSC'45 en breidde de voorsprong van een punt uit naar een royale marge van vier. Het kampioenschap ligt binnen handbereik. Uit de twee resterende wedstrijd hebben de mannen van trainer Jacques Cornelissen nog drie punten nodig. Maar dan moeten OSC'45 en het nu op de gedeelde tweede plaats staande Maliskamp wel twee keer winnen.

Buren is aan het tiende seizoen in de vierde klasse bezig en was nog nooit zo dicht bij de promotie. Voor de aan het einde van dit seizoen afscheid nemende trainer Corenlissen zou het de kroon op vijf jaar werken in Buren zijn.
Met twee doelpunten was rechtsback Sjoerd Gubbels beslissend voor Buren. Maar de kracht zat zondagmiddag in de tweede helft, na het uitvallen van Derk-Jan van Essen, in het centrale verdedigingblok bij Kevin Groffen en de als voorstopper operende Bodhi Tip. En bij de als gebruikelijk onophoudelijk sjouwende aanvoerder Elco Verkerk. Die had zichzelf met een of twee doelpunten in het zonnetje kunnen zetten, maar strandde een paar keer op de doelman.
De vele toeschouwers zagen echter geen goed voetbal. Daarvoor zat er op de wedstrijd tegen OSC'45 te veel spanning. Er stond voor beide ploegen te veel op het spel.
In de achtste minuut zette Van Essen vanaf elf meter Buren op 1-0 nadat spits Martin Verwey alleen voor doelman Johnny Henssels verscheen en werd neergelegd.

Daarna moest Buren achteruit. Tussen de 24ste en dertigste minuut scoorde OSC'45 twee keer. Aan beide doelpunten zat toch wel een buitenspelluchtje. Acht minuten voor de pauze maakte Gubbels met de knie gelijk.
Verkerk had Buren op voorsprong kunnen zetten. Hij kreeg de bal niet voorbij de doelman. In de 64ste minuut werd het toch 3-2 door Gubbels, die bij de tweede paal een hoekschop van Verkerk in de kruising kopte.

OSC'45 speelde alles of niets, maar Buren kreeg de beste kansen om er 4-2 van te maken. De krachten waren echter weggevloeid en de ploeg was blij verder ongeschonden het einde van de zeven minuten blessuretijd te kunnen halen.

Buren: Wesley Broekhuizen; Sjoerd Gubbels, Derk-Jan van Essen (46. Dion Gerritse), Kevin Groffen, Sander Scheffel (79. Marijn Verbeek); Frank Stap, Bodhi Tip, Elco Verkerk; Ado Mehic, Jefrey Heyster, Martin Verwey (90. Daniel van Dalem).