Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

28 april 2013 14:30

Scheidsrechter

Pree, G. de

Buren won met 1-3 bij RKTVC en werd kampioen in de vierde klasse F Zuid 1. Daarmee gaf de ploeg de vertrekkende trainer Jacques Cornelissen een prachtig afscheidscadeau. Buren promoveerde, voor het eerst in de clubgeschiedenis, naar de derde klasse.

RKTVC zit door deze nederlaag flink in de problemen en kan alleen via een beslissingswedstrijd tegen FC Engelen de nacompetitie ontlopen. Daarvoor is wel de hulp nodig van Jan van Arckel. Dat is nog in de race voor een promotieplaats en moet winnen bij FC Engelen. Ook moet RKTVC dan winnen bij Beesd. Buren speelt de laatste wedstrijd tegen Real Lunet die nog de derde periode kan pakken.

Buren begon sterk aan de wedstrijd en in de eerste tien minuten strandden Martin Verwey en Jefrey Heyster op keeper Van Herwijnen. Zo had Buren het makkelijk voor zichzelf kunnen maken en de wedstrijd te controleren. Maar RKTVC nam het initiatief over, maar nu toonde de Burense doelman Wesley Broekhuizen met twee geweldige reddingen zijn klasse. Tien minuten voor rust legde Egbert van Wiggen af op Klaare en die scoorde: 1-0.
Een donderslag op klaar lichte dag voor Buren, die elkaar in de rust de waarheid vertelde en met meer passie en inzet aan de tweede helft begonnen.
Direct na de rust kwam een inswinger van Frank Stap op het hoofd van Verwey en die maakte er direct 1-1 van. Een perfect begin voor Buren. Kort daarna schoot Klaare voor RKTVC net voorlangs. Tien minuten na rust was er een duel tussen Verwey en doelman Van Herwijnen, Verwey liep weg en de keeper duwde, op 5 meter afstand van de scheidsrechter, Verwey in zijn rug naar de grond toe. De arbiter kon niet anders dan rood trekken, waardoor Buren de wedstrijd naar zich toe trok. RKTVC kwam met 1-2 achter door Frank Stap. Die was net iets sneller dan doelman Honders en scoorde. De tien van RKTVC kregen een levensgrote kans op de gelijkmaker. Op de doellijn staande verzuimde Erkan Kaan met een tikje voor de 2-2 te zorgen. Tien minuten voor tijd opende Kevin Groffen van rechts naar links op Elco Verkerk die deze aannam en de lange hoek vond. Die derde treffer kwam RKTVC niet te boven en werd Buren kampioen!