A-junioren zaterdag, A1, 3e klasse A37

20 september 2014 14:30

Scheidsrechter

G. Broekhuizen

Vandaag stond onze 1e thuiswedstrijd van deze competitie op het programma tegen Jan v. Arckel A1. We hadden wat recht te zetten na de teleurstellende nederlaag van vorige week. Zonder Lorenzo, Germain en Julius begonnen we aan deze wedstrijd die opgeluisterd werd met muziek van DJ Patmix. Om exact 14.30 uur klonk het startsignaal van Gerrit en we begonnen meteen scherp aan de wedstrijd. In de 5e minuut schoot Jos nog  op de paal maar in de 9e minuut gaf Benjamin een geniale pass op Robbin die met een strakke voorzet Jos bediende en hij deze kans dan ook koelbloedig benutte 1-0. Een lekker begin van de wedstrijd maar de vreugde was van korte duur want één minuut later was het alweer 1-1 doordat de spits van Jan v. Arckel een mooie actie maakte en de bal langs Martijn in het doel schoot. Hierna hadden we ook nog eens pech want een bedoelde voorzet vloog over Martijn in het doel en stonden we na onze openingsgoal binnen 6 minuten op achterstand. Hierna golfde de wedstrijd heen en weer maar was Jan v. Arckel steeds levensgevaarlijk via hun spits waarop onze verdediging geen grip kreeg. In het verdere verloop van de eerste helft werd er niet meer gescoord zodat we met een 1-2 achterstand de rust in gingen. In de 2e helft ging het bij ons steeds stroever lopen en werden we nauwelijks gevaarlijk meer. Toch gaven we niet op en met name Yorick zorgde met zijn rushes lang de rechterflank nog voor enig gevaar maar in de 68e minuut was het Jan v. Arckel dat op een 1-3 voorsprong kwam na wederom een goede actie van hun spits. De jongens probeerden het nog wel maar 10 minuten voor tijd werd er door ons slecht uitverdedigd en dat werd door de tegenstander koelbloedig afgestraft 1-4. De wedstrijd was gespeeld en de laatste 10 minuten waren nog maar een formaliteit. De cijfers geven een duidelijke nederlaag aan, we hadden deze wedstrijd echter niet hoeven te verliezen maar het gaat er nog altijd in het voetbal om wie er de meeste ballen tegen het net aanschiet. Volgende week spelen we in Maurik tegen MEC’07 A1 en gaan we proberen om de eerste competitiepunten binnen te slepen.